Ing ngarep menehi tuladha, ing tengah menehi arah, lan ing mburi menehi panyongkuyung

Ing ngarep menehi tuladha, ing tengah menehi arah, lan ing mburi menehi panyongkuyung.
Ukara ing dhuwur jumbuh karo paribasan ….
   A.   Adigang, adigung, adiguna
   B.    Ing ngarsa sung tuladha, Ing madya mangun karsa, Tut wuri handayani
   C.    Ana daulate ora ana begjane.
   D.   Anak polah bapa kepradhah.
   E.    Ajining dhiri gumantung saka lathi.

Wangsulan:
Ukara ing dhuwur jumbuh karo paribasan "Ing ngarsa sung tuladha, Ing madya mangun karsa, Tut wuri handayani"

Jawaban: B

----------------#----------------
Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! :)

0 Response to "Ing ngarep menehi tuladha, ing tengah menehi arah, lan ing mburi menehi panyongkuyung"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel