Tulisen jinise purwakanthi-purwakanthi ing ngisor iki! Yen gelem obah bakal mamah. Sing salah kudu seleh.

Tulisen jinise purwakanthi-purwakanthi ing ngisor iki!

  1. Yen gelem obah bakal mamah.
  2. Sing salah kudu seleh.
  3. Ana awan ana pangan. 
  4. Watak ayem, ati jenjem, urip bisa tentrem. 
  5. Inggah-inggih ora kepanggih.
  6. Taberi nastiti ngati-ati, mesthi bakal dadi.
  7. Sing weweh bakal pikoleh.
  8. Carang wreksa, wreksa wilis tanpa patra.
  9. Becik ketitik, ala ketara.
  10. Tata titi tutug tatag, tanggung tertib.
Wangsulan:
  1. Yen gelem obah bakal mamah. Purwakanthi swara
  2. Sing salah kudu seleh. = Purwakanthi swara
  3. Ana awan ana pangan. Purwakanthi swara
  4. Watak ayem, ati jenjem, urip bisa tentrem. Purwakanthi basa
  5. Inggah-inggih ora kepanggih. = Purwakanthi swara
  6. Taberi nastiti ngati-ati, mesthi bakal dadi. = Purwakanthi sastra
  7. Sing weweh bakal pikoleh. Purwakanthi swara
  8. Carang wreksa, wreksa wilis tanpa patra. = Purwakanthi basa
  9. Becik ketitik, ala ketara. = Purwakanthi swara
  10. Tata titi tutug tatag, tanggung tertib. = Purwakanthi sastra
----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Tulisen jinise purwakanthi-purwakanthi ing ngisor iki! Yen gelem obah bakal mamah. Sing salah kudu seleh."

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel