Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pawongan kang manggon ing Pulo Jawa manut critane para leluhur arane

Gunung Tidar

Salah sawijining dina, para dewa ing kahyangan arep padha nganakake rembugan, ngrembug babagan uripe manungsa ing alam donya iki. Gegayutan karo perkara mau para dewa kongkon rewange kanggo marani Semar supaya teka menyang kahyangan saperlu melu rembugan. Ananging amarga sewengi ombake gedhe banget, utusan mau ora bisa nemokake Pulo Jawa. Utusan mau bali maneh ing kahyangan banjur matur menawa Pulo Jawa ilang, digoleki ing sakiwatengene meksa ora ana.

Pawongan kang manggon ing Pulo Jawa manut critane para leluhur arane ....

    A.   para dewa

    B.    Semar 

    C.    Pandhawa

    D.   Arjuna 

    E.    Bagong

Wangsulan:

Pawongan kang manggon ing Pulo Jawa manut critane para leluhur arane Semar.

Jawaban: B

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

Post a Comment for "Pawongan kang manggon ing Pulo Jawa manut critane para leluhur arane"

close