Kang menehi ageman marang bayi bungkus yaiku

Sawijining dina ing pratapan Heruwana, Sang Gajah Sena lagi muja semedi nyenyuwun supaya dheweke bisa nunggal marang manungsa kang luhur bebudine. Bathara Bayu tumedhak banjur dhawuh menawa Gajah Sena kasembadan sedyane menawa bisa nulungi bungkus. Sang Gajah Sena sendhika dhawuh. Nalika semana Dewi Umayi lumebu ana ing alas Wandalaksana. Dewi Umayi banjur manjing sajroning bungkus. Dewi Umayi paring ageman marang ponang jabang bayi. Ana ing wektu kuwi Sang Gajah Sena iya wis tekan kana. Bungkus banjur dlidak sarosane dening Gajah Sena. Bungkus banjur pecah. Pecahe bungkus mijil Jabang bayi sing wis mepeg dewasa lan wis nganggo ageman komplit.

Kang menehi ageman marang bayi bungkus yaiku ....

     A.   Bathara Guru

     B.    Gajah Sena

     C.    Dewi Umayi

     D.   Bathara Bayu

     E.    Dewi Kunthi

Wangsulan:

Kang menehi ageman marang bayi bungkus yaiku Dewi Umayi.

JawabanC

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Kang menehi ageman marang bayi bungkus yaiku"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel