Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

"Lamun kurang ing pangarah," syair kasebut ateges

Upamane wong lumaku,

Marga gawat den liwati,

Lamun kurang ing pangarah,

Sayekti karendhet ing ri, 

Apese kasandhung padhas,

Babak bundhas anemahi.


"Lamun kurang ing pangarah," syair kasebut ateges ….

    A.   bakal entuk kacilakan ing dalan

    B.    yen ora padha karo kawruh

    C.    yen kurang pangati-ati

    D.   ngupaya kasil lan pamrih

    E.    pungkasane bakal gawe lara awake dhewe

Wangsulan:

"Lamun kurang ing pangarah," syair kasebut ateges yen kurang pangati-ati

Jawaban: C

----------------#----------------
Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! :)


Post a Comment for ""Lamun kurang ing pangarah," syair kasebut ateges"