Golekana tegese tembung-tembung Lukitaning Taberi Kulup Driya Samun Wukir Kekes Wisesaning Atunggil Sakalir

Golekana tegese tembung-tembung jroning pupuh Kinanthi Serat Wedhatama ngisor iki!
  1. Lukitaning
  2. Taberi
  3. Kulup
  4. Driya
  5. Samun
  6. Wukir
  7. Kekes
  8. Wisesaning
  9. Atunggil
  10. Sakalir
  11. Yekti
  12. Sambadeng
  13. Pamothahing
  14. Titih
  15. Tuwas
  16. Sambekala
  17. Padhas
  18. Kapti
  19. Antiga
  20. Nguni-uni
  21. Tumuwuh
  22. Salami
  23. Meloke
  24. Wuwus
  25. Panasten
  26. Esak
  27. Yuwana
  28. Tinulad
  29. Sakadarira
  30. Kaunang
  31. Dumadi
  32. Ajer
  33. Away
  34. Bengkas
  35. Bundhas
  36. Kawistara
  37. Esah
  38. Gumaib
  39. Bucik
  40. Sabodhag
Wangsulan:
  1. Lukitaning : Pratandha
  2. Taberi :Sregep
  3. Kulup : Thole
  4. Driya : Ati
  5. Samun : Sepi
  6. Wukir : Gunung
  7. Kekes : Wedi
  8. Wisesaning : Kuwasa
  9. Atunggil : Nyawiji
  10. Sakalir : Sakabehe
  11. Yekti : Pratandha
  12. Sambadeng : Tanggung jawab
  13. Pamothahing : Panggodha
  14. Titih : Kalah
  15. Tuwas : Bebungah
  16. Sambekala : Alangan
  17. Padhas : Watu padhas
  18. Kapti : Tujuan/ancas
  19. Antiga : Luhur/kawentar
  20. Nguni-uni : Jaman biyen
  21. Tumuwuh : Tuwuh/thukul
  22. Salami : Salawase
  23. Meloke : Katon sanyatane
  24. Wuwus : Guneman
  25. Panasten : Seneng gawe serik liyane
  26. Esak : Serik atine
  27. Yuwana : Slamet
  28. Tinulad : Ditiru
  29. Sakadarira : Sabisane kowe
  30. Kaunang : Luhur/kawentar
  31. Dumadi : Titah
  32. Ajer : Luluh lan dadi cuwer
  33. Away : Aja
  34. Bengkas : Nyelaki, ora ngakoni
  35. Bundhas : Babak sarta emu
  36. Kawistara : Katon cetha
  37. Esah : Sesambat
  38. Gumaib : Umuk
  39. Bucik : Tatu ing kulit
  40. Sabodhag : Sabakul, tenggok gedhe

----------------#----------------
Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! :)

0 Response to "Golekana tegese tembung-tembung Lukitaning Taberi Kulup Driya Samun Wukir Kekes Wisesaning Atunggil Sakalir"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel