Rembulan ing Plataran Kepiye amanat geguritan kasebut?

Rembulan ing Plataran
Rembulan saiki wis kijenan ing plataran
Bocah-bocah dolanan wis ora gumregah
Padha nonton tivi lan dhangdhutan
Rembulan saiki wis kijenan
Malah jangkrik bae wis ilang engkrike
Kodhok-kodhok kang tetabuhan
Saiki wis ora ana baneke
Padha kena endrim lan DDT
Rembulan saiki wis kijenan
Plataran-plataran sepi
Malah bocah-bocah kothekan bae
Saiki wis ilang baneke
Rembulan kari kelop-kelop dhewekan
(Geguritan Abang Branang,
Rachmat Djoko Pradopo)

Kepiye amanat geguritan kasebut?

Wangsulan:
Teknologi tambah maju, ora akeh uwong ngumpul, nanging aja lali srawung karo tangga teparo.

----------------#----------------
Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! :)

0 Response to "Rembulan ing Plataran Kepiye amanat geguritan kasebut?"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel