Apa wae kang kalebu triprakara ing tembang kasebut? Yogyanira kang para prajurit,

Yogyanira kang para prajurit,

Lamun bisa sira anuladha,

Duk ing nguni caritane,

Andelira Sang Prabu,

Sasrabahu ing Maespati,

Aran Patih Suwanda,

Lalabuhanipun,

Kang ginelung triprakara,

Guna kaya purun ingkang den antepi,

Nuhoni trah utama.

Apa wae kang kalebu triprakara ing tembang kasebut?

Wangsulan:

  • Guna (kapinteran),
  • kaya (bandha),
  • purun (wani nglawan angkara) lan
  • nuhoni trah utama (netepi trahing wong utama).

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁


0 Response to "Apa wae kang kalebu triprakara ing tembang kasebut? Yogyanira kang para prajurit,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel