Watake prajurit kang dicritakake ing tembang kasebut yaiku Wonten malih tuladhan prayogi,

Wonten malih tuladhan prayogi,

Satriya gung nagari Ngalengka,

Sang Kumbakarna arane,

Tur iku warna diyu,

Suprandene nggayuh utami,

Duk wiwit prang Ngalengka,

Dennya darbe atur,

Mring raka amrih raharja,

Dasamuka tan kengguh ing atur yekti,

Dene mengsah wanara.

Watake prajurit kang dicritakake ing tembang kasebut yaiku ….

   A.   sereng 

   B.    umuk 

   C.    drengki srei

   D.   gampang percaya

   E.    mbela bebener

Wangsulan:

Watake prajurit kang dicritakake ing tembang kasebut yaiku mbela bebener.

Jawaban: E

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Watake prajurit kang dicritakake ing tembang kasebut yaiku Wonten malih tuladhan prayogi,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel