Dahat denira aminta, Sinupeket pangkat kanthi, Piwulang luhur kang ana ing tembang kasebut

Dahat denira aminta,

Sinupeket pangkat kanthi,

Jroning alam palimunan,

Ing pasaban saben sepi,

Sumanggem anyanggemi,

Ing karsa kang wus tinamtu,

Pamrihe mung aminta,

Supangate teka-teki,

Nora ketang teken janggut suku jaja.

Piwulang luhur kang ana ing tembang kasebut yaiku ….

   A.   nduweni pangarep-arep donga pangestu nalika nindakake tapa

   B.    pangarep-arepe supaya wong Mataram tansah antuk kanugrahan

   C.    sabisane nuladhani sipat-sipat becik saka pimpinane

   D.   ngelmu mangreteni isi lan makna ora bisa mumpuni

   E.    yen nindakake ibadah aja ngarep-arep pamuji saka wong liya

Wangsulan:

Piwulang luhur kang ana ing tembang kasebut yaiku nduweni pangarep-arep donga pangestu nalika nindakake tapa.

Jawaban: A

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Dahat denira aminta, Sinupeket pangkat kanthi, Piwulang luhur kang ana ing tembang kasebut "

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel