Dahat denira aminta, Sinupeket pangkat kanthi, Guru wilangan lan guru lagu gatra katelu tembang kasebut yaiku

Dahat denira aminta,

Sinupeket pangkat kanthi,

Jroning alam palimunan,

Ing pasaban saben sepi,

Sumanggem anyanggemi,

Ing karsa kang wus tinamtu,

Pamrihe mung aminta,

Supangate teka-teki,

Nora ketang teken janggut suku jaja.

Guru wilangan lan guru lagu gatra katelu tembang kasebut yaiku ….

    A.   8a

    B.    8i

    C.    8u

    D.   10a

    E.    10i

Wangsulan:

Jro ning a lam pa li mu nan

Guru wilangan lan guru lagu gatra katelu tembang kasebut yaiku 8a (berakhiran kata an).

Jawaban: A

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Dahat denira aminta, Sinupeket pangkat kanthi, Guru wilangan lan guru lagu gatra katelu tembang kasebut yaiku"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel