Nemtokake piwulang luhur lan nilai jroning tembang Sinom! Nanging enak ngupa boga, Reh ne ta tinitah langip,

Nemtokake piwulang luhur lan nilai jroning tembang Sinom!

Nanging enak ngupa boga,

Reh ne ta tinitah langip,

Apata suweting Nata,

Tani tanapi agrami,

Mangkono mungguh mami,

Padune wong dahat cubluk,

Durung wruh cara Arab,

Jawaku wae tan ngenting,

Parandene paripaksa mulang putra.

Wangsulan:

  1. Wong Jawa iku kudu gelem golek rejeki kanggo nguripi anak-anake.
  2. Nilai sosial

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Nemtokake piwulang luhur lan nilai jroning tembang Sinom! Nanging enak ngupa boga, Reh ne ta tinitah langip,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel