Golekana tegese tembung-tembung ing ngisor iki! Mastuti Cumanthaka Wawan pangandikan

Golekana tegese tembung-tembung ing ngisor iki!

  1. Mastuti
  2. Cumanthaka
  3. Wawan pangandikan
  4. Pangendali wara
  5. Ratri
  6. Murih
  7. Manungkul
  8. Rahmat
  9. Gesang
  10. Sagung
  11. Wangsa
  12. Siwi
  13. Basuki
  14. Reroncening
  15. Jengkar
  16. Dhaup
  17. Hamengku gati
  18. Hasta
  19. Rucat
  20. Nglaras

Wangsulan:

  1. Mastuti : Ngalem, nyembah
  2. Cumanthaka : Wani
  3. Wawan pangandikan : Omong-omongan/caturan
  4. Pangendali wara : Pranata adicara/MC
  5. Ratri : Bengi
  6. Murih : Supaya, Ngarah
  7. Manungkul : Tumungkul
  8. Rahmat : Sih kawelasan
  9. Gesang : Urip
  10. Sagung : Kabeh, sakabehe
  11. Wangsa : Sanak, sedulur, brayat
  12. Siwi : Anak
  13. Basuki : Slamet, rahayu
  14. Reroncening : Susunan
  15. Jengkar : Budhal, mangkat, lunga
  16. Dhaup : Jejodhoan
  17. Hamengku gati : Wong sing duwe gawe
  18. Hasta : Wolu
  19. Rucat : Nyopot utawa ganti
  20. Nglaras : Ngrungokake

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Golekana tegese tembung-tembung ing ngisor iki! Mastuti Cumanthaka Wawan pangandikan"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel