Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sembah raga ing tembang Gambuh kasebut tegese

Sembah raga puniku,

Pakartine wong amagang laku,

Sesucine aksarana saking warth,

Kang wus lumrah limang waktu,

Wantu wataking wewaton.

Sembah raga ing tembang Gambuh kasebut tegese ….

    A.   nindakake prentah-prentah agama kanthi kasat mata

    B.    ngendhaleni hawa napsu

    C.    ngresiki batin kanthi waspada lan eling mring Gusti

    D.   ora mangu-mangu marang kakuwasaane Gusti

    E.    angkara kang ora dikendhaleni bakal nuwuhake prekara

Wangsulan:

Sembah raga ing tembang Gambuh kasebut tegese nindakake prentah-prentah agama kanthi kasat mata.

Jawaban: A

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

Post a Comment for "Sembah raga ing tembang Gambuh kasebut tegese"

close