Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

tegese tembung-tembung ing ngisor iki! 1. Ingsun 2. Lumuntur 3, Wewaton 4. Kawignyanipun

Wacanen kanthi premati pupuh Gambuh ing gladhi 2, banjur golekana tegese tembung-tembung ing ngisor iki!

1.     Ingsun

2.     Lumuntur

3.     Wewaton

4.     Kawignyanipun

5.     Jaman rumuhun

6.     Kaot

7.     Ataberi

8.     Memarah

9.     Panduk

10.  Kaprabon

Wangsulan:

1.     Ingsun : Aku

2.     Lumuntur : Diturunake

3.     Wewaton : Aturan, paugeran

4.     Kawignyanipun : Kapinterane

5.     Jaman rumuhun : jaman biyen

6.     Kaot : Kuwat

7.     Ataberi : Sregep sarta tlaten

8.     Memarah : Nyebabake

9.     Panduk : Prilaku, tumindak

10.  Kaprabon : Panganggo ageming ratu

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

Post a Comment for "tegese tembung-tembung ing ngisor iki! 1. Ingsun 2. Lumuntur 3, Wewaton 4. Kawignyanipun"

close