Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wacanen teks ing ngisor iki! Dolalak yaiku kesenian tradhisional saka

Wacanen teks ing ngisor iki!

Dolalak

Dolalak yaiku kesenian tradhisional saka Kabupaten Purworejo. Tarian iki minangka tinggalan saka jaman penjajahan Walanda. Tembung "dolalak" iku asale saka "not", "do", lan "la", amarga tarian iki diringi namung ganggo piranti musik rong nada yaiku kanthi sepasang kenong.

Bebarengan ngrembakane jaman lan teknologi, tari Dolalak saiki diiringi musik modheren, yaiku keyboard. Lagu-lagu sing dimainake beda-beda lan maneka warna. Dolalak wiwitane ditarekake dening priya kanthi aran gemblak, nganggo seragam ireng lan clana cendhek. Seragam iki niru seragam tentara Walanda jaman biyen. Suwe-suwe, ditarekake dening wanita, dikantheni modifikasi seragam.

Tulisen pokok isine wacan ing dhuwur!

Wangsulan:

Dolalak kesenian tradhisional saka Kabupaten Purworejo. Tari Dolalak ditarekake dening priya, nanging saiki ditarekake dening wanita dikantheni modifikasi seragam.

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

Post a Comment for "Wacanen teks ing ngisor iki! Dolalak yaiku kesenian tradhisional saka"

close