Jinejer neng Wedhatama, Mrih tan kemba kembenganing pambudi, Mangka nadyan tuwa pikun,

Tulisen piwulang luhur lan nilai kang kakandhut ing Serat Wedhatama pupuh Pangkur ngisor iki!

Jinejer neng Wedhatama,
Mrih tan kemba kembenganing pambudi,
Mangka nadyan tuwa pikun,
Yen tan mikani rasa,
Yekti sepi asepa lir sepah samun,
Samangsane pasamuan,
Gonyak-ganyuk nglilingsemi.

Piwulang luhur:
Ing Serat Wedhatama ngajarake supaya kabeh manungsa kudu nduweni ilmu supaya ora ngisin-isinake nalika ing pertemuan.

Nilai:
Nilai sosial

----------------#----------------
Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! :)

0 Response to "Jinejer neng Wedhatama, Mrih tan kemba kembenganing pambudi, Mangka nadyan tuwa pikun,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel