Nggugu karsane priyangga, Nora nganggo poparah lamun Aangling,

Tulisen piwulang luhur lan nilai kang kakandhut ing Serat Wedhatama pupuh Pangkur ngisor iki!

Nggugu karsane priyangga,
Nora nganggo poparah lamun Aangling,
Lumuh ingaran balilu,
Uger guru aleman,
Nanging janma ingkang wus waspadeng semu,
Sinamun ing samudana,
Sesadon ingadu manis.

Piwulang luhur:
Watake wong kang nduweni ilmu iku andhap asor lan nduweni prasangka apik. Beda karo sing bodho, sageleme dhewe, waton ngomong, kuminter, lan seneng diunggulake.

Nilai:
Nilai sosial

----------------#----------------
Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! :)

0 Response to "Nggugu karsane priyangga, Nora nganggo poparah lamun Aangling,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel