Ngelmu iku kalakone kanthi laku, Lekase lawan kas,

Wacanen pupuh Pucung ing ngisor iki, banjur wangsulana pitakonan ing ngisore kanthi cetha lan ganep!

Ngelmu iku kalakone kanthi laku,
Lekase lawan kas,
Tegese kas nyantosani,
Setya budya pangekese dur angkara.


Tulisen paugerane tembang Pucung kasebut!
Wangsulan:
Guru gatra 4;
guru wilangan: 12, 6, 8, 12;
guru lagu: u, a, i, a.


Apa surasane tembang kasebut?
Wangsulan:
Golek ilmu karo mlaku.


Kepiye anggone golek ilmu manut tembang kasebut?
Wangsulan:
Kudu niyat lan temen anggone golek ilmu.

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! :)

0 Response to "Ngelmu iku kalakone kanthi laku, Lekase lawan kas,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel