Si pengung nora nglegawa, Sangsayarda denira cacariwis, Ngandhar-andhar angendhukur,

Tulisen piwulang luhur lan nilai kang kakandhut ing Serat Wedhatama pupuh Pangkur ngisor iki!

Si pengung nora nglegawa,
Sangsayarda denira cacariwis,
Ngandhar-andhar angendhukur,
Kandhane nora kaprah,
Saya elok alangka longkanganipun,
Si wasis waskitha ngalah,
Ngalingi marang si pingging.

Piwulang luhur:
Wong bodho samsaya omongane ngelantur, beda karo wong pinter kang ngati-ati lan seneng nutupi eleke wong bodho mau.

Nilai:
Nilai sosial

----------------#----------------
Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! :)

0 Response to "Si pengung nora nglegawa, Sangsayarda denira cacariwis, Ngandhar-andhar angendhukur,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel