Gawea gancaran saka pada 7 pupuh Dhandhang Gula ing ngisor iki! Katri mangka sudarsaneng Jawi,

Gawea gancaran saka pada 7 pupuh Dhandhang Gula ing ngisor iki!

Katri mangka sudarsaneng Jawi,

Pantes lamun sagung pra prawira,

Amirata sakadare,

Ing lalabuhanipun,

Aywa kongsi buang palupi,

Menawa tibeng nistha,

Ina estinipun,

Senadyan tekading budya,

Tan prabeda budi panduming dumadi,

Marsudi ing kotaman.

 

Gancaran:

Telu-telune mau minangka patuladhan ing tanah Jawa. Becike sakabehe prawira nuladha sabisane. Aja nganti mbuwang patuladhan, jalaran menawa klawan titah liya, nggolek kautaman.


----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Gawea gancaran saka pada 7 pupuh Dhandhang Gula ing ngisor iki! Katri mangka sudarsaneng Jawi,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel