Golekana tegese tembung Lamun Trah Lire Ngrana Ditya Suprandene

Golekana tegese tembung-tembung ing ngisor iki kang ana jroning pupuh Dhandhang Gula Serat Tripama! Menawa anggone negesi kangelan, mbukaka Bausastra Jawa!

  1. Lamun
  2. Trah
  3. Lire
  4. Ngrana
  5. Ditya
  6. Suprandene
  7. Lenggana
  8. Aneng
  9. Wanara
  10. Kinen
  11. Diyu
  12. Yayah
  13. Palupi
  14. Ngalaga
  15. Amirata
  16. Raka
  17. Kapi
  18. Gul-agul
  19. Darbe
  20. Katri
Wangsulan:
  1. Lamun : Yen
  2. Trah : Turun
  3. Lire : Dene
  4. Ngrana : Palagan
  5. Ditya : Buta
  6. Suprandene : Senajang mangkono
  7. Lenggana : Nulak
  8. Aneng : Ana ing
  9. Wanara : Kethek
  10. Kinen : Kinon
  11. Diyu : Buta/raseksa
  12. Yayah : Bapak
  13. Palupi : Tuladha
  14. Ngalaga : Panggonan kanggo perang
  15. Amirata : Nirua
  16. Raka : Kakang
  17. Kapi : Kethek
  18. Gul-agul : Pangandel-andel
  19. Darbe : Duwe
  20. Katri : Katelu
----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Golekana tegese tembung Lamun Trah Lire Ngrana Ditya Suprandene"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel