Manut surasane tembang kasebut, Dasamuka iku sejatine

Wonten malih tuladhan prayogi,

Satriya gung nagari Ngalengka,

Sang Kumbakarna arane,

Tur iku warna diyu,

Suprandene nggayuh utami,

Duk wiwit prang Ngalengka,

Dennya darbe atur,

Mring raka amrih raharja,

Dasamuka tan kengguh ing atur yekti,

Dene mengsah wanara.

Manut surasane tembang kasebut, Dasamuka iku sejatine ….

   A.   wong kang kawisesa

   B.    wong kang menang nalika andon yuda karo Pandhawa

   C.    prajurit utama ing Ngalengka

   D.   raja ing Ngalengka

   E.    kakange Kumbakama

Wangsulan:

Manut surasane tembang kasebut, Dasamuka iku sejatine kakange Kumbakama.

Jawaban: E

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Manut surasane tembang kasebut, Dasamuka iku sejatine "

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel