Tembung "binudi" ing tembang kasebut ateges

Lire lalabuhan triprakawis,

Guna bisa saniskareng karya,

Binudi dadi unggule,

Kaya sayektinipun,

Duk bantu prang Manggada nagri,

Amboyong putri dhomas,

Katur ratunipun,

Purune sampun tetela,

Aprang tandhing lan ditya Ngalengka nagri,

Suwanda mati ngrana.

Tembung "binudi" ing tembang kasebut ateges ….

   A.   kawruh

   B.    prajanjen 

   C.    usada

   D.   akal 

   E.    ati 

Wangsulan:

Tembung "binudi" ing tembang kasebut ateges akal.

Jawaban: D

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Tembung "binudi" ing tembang kasebut ateges"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel