Dahat denira aminta, Sinupeket pangkat kanthi, Kepiye watako tembang kasebut?

Dahat denira aminta,

Sinupeket pangkat kanthi,

Jroning alam palimunan,

Ing pasaban saben sepi,

Sumanggem anyanggemi,

Ing karsa kang wus tinamtu,

Pamrihe mung aminta,

Supangate teki-teki,

Nora ketang teken janggut suku jaja.

Prajanjiane abipraya,

Saturun-turuning wuri,

Mangkono trahing ngawirya,

Yen amasah mesu budi,

Dumadya glis dumugi,

lya ing sakarsanipun,

Wong agung Ngeksiganda,

Nugrahane prapteng mangkin,

Trah tumerah darahe padha wibawa.


Kepiye watako tembang kasebut?


Wangsulan:

Watake tembang Sinom yaiku prasaja, sabar, grapyak, lan sumanak.


----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Dahat denira aminta, Sinupeket pangkat kanthi, Kepiye watako tembang kasebut?"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel