Gancarna tembang Sinom Serat Wedhatama Ing ngisor iki! Ambawani tanah Jawa, Kang padha jumeneng aji,

Gancarna tembang Sinom Serat Wedhatama Ing ngisor iki!

Ambawani tanah Jawa,

Kang padha jumeneng aji,

Satriya dibya sumbaga,

Tan lyan trahing Senapati,

Pan iku pantes ugi,

Tinulad labetanipun,

Ing sakuwasanira,

Enake lan jaman mangkin,

Sayektine tan bisa ngepleki kuna.

 

Wangsulan:

Gancaran:

Panguwasa ing bumi Nuswantara

Kang dadi raja

Yaiku satriya sekti lan kawentar

Ora liya katurunane Kanjeng Senapati

Ananging iki mesthi pantes

Amarga bisa dadi tuladha tindak-tanduke

Sabisamu coba lakonana ing jaman mengko

Menawa ora bisa persis

Padha karo jaman biyen


----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Gancarna tembang Sinom Serat Wedhatama Ing ngisor iki! Ambawani tanah Jawa, Kang padha jumeneng aji,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel