Gawea gancarna tembang Sinom ing ngisor iki nganggo basamu dhewe! Anggung anggubel sarengat,

Gawea gancarna tembang Sinom ing ngisor iki nganggo basamu dhewe!

Anggung anggubel sarengat,

Saringane tan den wruhi,

Dalil dalaning ijemak,

Kiyase nora mikani,

Ketungkul mungkul sami,

Bengkrakan mring mesjid agung,

Kalamun maca kutbah,

Lelagone Dandang Gendis,

Swara arum ngumandhang cengkok palaran.

Wangsulan:

Namung mangreteni njabane wae (sarengat),

Nanging sejatine (ajaran kang sejati) ora dimangreteni,

Sing dituladha ora bisa dipercaya,

Wong enom jaman saiki ora sadhar,

Nduweni sikep agul-agul,

Utawa umuk ing Masjid Agung,

Menawa maca khutbah,

Nganggo irama gaya Dhandhang Gula (nrenyuhake ati),

Swarane apik lan dora kaya gaya palaran.

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Gawea gancarna tembang Sinom ing ngisor iki nganggo basamu dhewe! Anggung anggubel sarengat,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel