Nemtokake piwulang luhur lan nilai jroning tembang Sinom! Ambawani tanah Jawa, Kang padha jumeneng aji,

Nemtokake piwulang luhur lan nilai jroning tembang Sinom!

Ambawani tanah Jawa,

Kang padha jumeneng aji,

Satriya dibya sumbaga,

Tan lyan trahing Senapati,

Pan iku pantes ugi,

Tinelad labetanipun,

Ing sakuwasanira,

Enake lan jaman mangkin,

Sayektine tan bisa ngepleki kuna.

Wangsulan:

  1. Kita kabeh kang urip jaman saiki kudu gelem nuladhani tumindake Senapati kang bisa dadi pemimpin kang mangaribawa.
  2. Nilai sosial

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Nemtokake piwulang luhur lan nilai jroning tembang Sinom! Ambawani tanah Jawa, Kang padha jumeneng aji,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel