Nemtokake piwulang luhur lan nilai jroning tembang Sinom! Anggung anggubel sarengat, Saringane tan den wruhi,

Nemtokake piwulang luhur lan nilai jroning tembang Sinom!

Anggung anggubel sarengat,

Saringane tan den wruhi,

Dalil dalaning ijemak,

Kiyase nora mikani,

Ketungkul mungkul sami,

Bengkrakan mring masjid agung,

Kalamun maca kutbah,

Lelagone Dandang Gendis,

Swara arum ngumandhang cengkok palaran.

Wangsulan:

  1. Akeh bocah enom saiki ing babagan agama mung mangreteni kulitane utawa njabane ora paham karo maknane saengga padha nduweni watak umuk kang gedhe.
  2. Nilai religius

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Nemtokake piwulang luhur lan nilai jroning tembang Sinom! Anggung anggubel sarengat, Saringane tan den wruhi,"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel