Wikan wengkoning samodra, Kederen wus ideri, Golekana tegese tembung ing ngisor iki!

Wikan wengkoning samodra,

Kederen wus ideri,

Kinemat karmot ing driya,

Rinegan sagegem dadi,

Dumadya angratoni,

Nenggih Kangjeng Ratu Kidul,

Ndedel nggayuh nggegana,

Umara merek maripih,

Sor prabawa lan wong agung Ngoksiganda.

Golekana tegese tembung ing ngisor iki!

    a.     Wengkoning

    b.     Rinegan

    c.     Umara 

    d.     Maripih

Wangsulan:

   a.     Wengkoning : Kakuwasan ing

   b.     Rinegan : Digegem

   c.     Umara : Mara/teka

   d.     Maripih : Kanthi rasa urmat

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Wikan wengkoning samodra, Kederen wus ideri, Golekana tegese tembung ing ngisor iki!"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel