Wikan wengkoning samodra, Kederen wus ideri, Gancarna tembang kasebut!

Wikan wengkoning samodra,

Kederen wus ideri,

Kinemat karmot ing driya,

Rinegan sagegem dadi,

Dumadya angratoni,

Nenggih Kangjeng Ratu Kidul,

Ndedel nggayuh nggegana,

Umara merek maripih,

Sor prabawa lan wong agung Ngoksiganda.

Gancarna tembang kasebut!

Wangsulan:

Gancarna tembang:

Mangreteni kakuwasan ing samudra, kabeh wis diubengi, kaya dene bisa kasimpen ing ati, digegem sagegeman tangan wis dadi, wis bisa nguwasani, dhumateng Kanjeng Ratu Kidul, munggah ing awang-awang, mara kanthi rasa urmat, marang wong asor wibawane lan wong agung ing Ngeksiganda.

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Wikan wengkoning samodra, Kederen wus ideri, Gancarna tembang kasebut!"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel