Bedane uyon-uyon karo karawitan yaiku

Uyon-uyon asale saka tembung "manguyu-uyu". Tegese pasugatan gendhing kang mirunggan. Uyon-uyon biyasane ana ing gegendhingan nalika duwe gawe, yaiku manten, sukuran, lan sapiturute.

Uyon-uyon ora bisa uwal saka karawitan. Karawitan bisa kanggo ngiringi apa wae. Nanging uyon-uyon kuwi pagelaran sing ngadheg dhewe.

Bedane uyon-uyon karo karawitan yaiku ….

   A.   uyon-uyon nganggo jejogedan

   B.    uyon-uyon ora bisa ngiringi manten

   C.    uyon-uyon kudu ana sindhen

   D.   uyon-uyon ora bisa ngiringi apa wae

   E.    uyon-uyon kanggo acara kusus ing kraton

Wangsulan:

Bedane uyon-uyon karo karawitan yaiku uyon-uyon ora bisa ngiringi apa wae.

Jawaban: D

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Bedane uyon-uyon karo karawitan yaiku"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel