Uyon-uyon yaiku

Uyon-uyon asale saka tembung "manguyu-uyu". Tegese pasugatan gendhing kang mirunggan. Uyon-uyon biyasane ana ing gegendhingan nalika duwe gawe, yaiku manten, sukuran, lan sapiturute.

Uyon-uyon ora bisa uwal saka karawitan. Karawitan bisa kanggo ngiringi apa wae. Nanging uyon-uyon kuwi pagelaran sing ngadheg dhewe.


Uyon-uyon yaiku ....

     A.   pagelaran manten

     B.    pasuguhan gendhing

     C.    jejogedan

     D.   wayang wong

     E.    pagelaran wayang


Wangsulan:

Uyon-uyon asale saka tembung "manguyu-uyu". Tegese pasugatan gendhing kang mirunggan.


Jawaban: B

----------------#----------------

Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! 😁

0 Response to "Uyon-uyon yaiku"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel