Kaunanging budi luhung, Manut tembang kasebut, pitutur luhur kang bisa dijupuk kanggo urip ing

Kaunanging budi luhung,
Bangkit ajur ajor kaki,
Yen mangkono bakal cikal,
Thukul wijining utama,
Nadyan bener kawruhira,
Yen ana kang nyulayani.

Manut tembang kasebut, pitutur luhur kang bisa dijupuk kanggo urip ing jaman saiki yaiku ….
  A.   Angkara murka iku kudu diedohi
  B.    Menawa kekancan iku milih kanthi temen
  C.    Aja seneng ngumbar murka ing ngendi papan
  D.   Watak kang utama iku prasaja
  E.    Luhuring budi bisa dadi lelandhesane kautaman

Wangsulan:
Manut tembang kasebut, pitutur luhur kang bisa dijupuk kanggo urip ing jaman saiki yaiku Luhuring budi bisa dadi lelandhesane kautaman.

Jawaban: E

----------------#----------------
Semoga Bermanfaat
Jangan lupa komentar & sarannya
Email: nanangnurulhidayat@gmail.com
Kunjungi terus: masdayat.net OK! :)

0 Response to "Kaunanging budi luhung, Manut tembang kasebut, pitutur luhur kang bisa dijupuk kanggo urip ing"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel